Chifle cu usturoi

de La Ancuta in Piine, 28 Oct 2010 | 6039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 catei de usturoi
  • 350 ml lapte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • maghiran, cimbru, oregano
  • lapte pentru uns
  • sare mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi:

Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca.

Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul batut. Se framanta un aluat elastic. Daca mai trebuie, o sa mai adauga putina faina (la mine a mai trebuit).

Se acopera si se lasa sa dospeasca (~ 1 ora) pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna pe masa infainata si se mai framanta putin.

Se imparte aluatul in 12 bucati din care se formeaza chiflute.

Chiflele se pun in tava unsa cu unt. Cu un cutit ascutit se cresteaza de doua ori. Se acopera si se mai lasa 15 minute sa se odihneasca.

Dupa 15 minute se ung cu lapte si se presara sare mare.

Se coc in cuptorul incins, la foc potrivit 15-20 de minute. Trebuie sa fie rumenite deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat